Woestijn Dwergen

Darksun dwarf

Volgens de verhalen van de Bards zijn de Woestijn Dwergen de afstammelingen van de Dwergen die in het gebied leefde voor de oorlog, maar dat door de effecten van de Magie en de algemene vernietiging van het land de Dwergen geen andere keuze om hun diepe grotten en steden onder de aarde te verlaten.

Hoe dan ook, de Woestijn Dwergen van Andara zijn een taai en gehard volk, dat als vrijwel de enige instaat zijn om te overleven in de woestijn. Hun cultuur heeft nog steeds enkele van de normale normen en waardes van de gebruikelijke Dwerg maar heeft ook een hoop veranderingen ondergaan.

Woestijn Dwergen tonen vrijwel geen interesse in de fysieke wereld, en zaken zoals Goud heeft vrij weinig waarde voor hun. Alles voor hun is gericht op het overleven van hun familie, in de levensgevaarlijke Woestijn van Andara waardoor de Woestijn Dwergen alleen maar geven om dingen die hun help te overleven. Deze zaken zijn vooral:

De Waterputten. De Woestijn Dwergen hebben door de hele woestijn plekken waar ze water vandaan kunnen halen. Echter deze zijn zo goed verstopt en beveiligd met valstrikken dat alleen zij er iets aanhebben.

De Rodara De Woestijn Dwergen hebben insekten uit de woestijn zo groot als een koets getemd en gebruiken ze als rijdieren.

Familie Een Woestijn Dwerg zal alles wat de veiligheid van zich en zijn familie in de wegstaat zonder blikken of blozen vernietigen.

Uiterlijk: De Woestijn Dwergen scheren integen stelling tot andere dwergen al hun haar weg ivm met de hitte, en insekten uit de woestijn. Ze kleden zich vrijwel altijd in stoffen kleding, maar ze dragen in strijd vaak hun eigen versie van Glazen Wapens en Armour.

Woestijn Dwergen

Stad van Glas Bierenbeer