Main Page

Welkom in de wereld waar de Glazen Stad ligt. De Glazen Stad is een setting gemaakt voor de Pathfinder RPG en is bedoeld om avonturen te vertellen in een Fantasy wereld met een twist.

De wereld van de Glazen Stad is een fantasy setting zoals zovelen, gevuld met Elven, Dwergen en Draken en bevat genoeg Dungeons om elke avonturier blij te maken. Maar op een van de regio’s van deze wereld heeft meer dan 10 eeuwen geleden een oorlog gewoed. Wie deze oorlog uitvocht, en waarom is slechts nog bij enkele bekend maar het resultaat is nog steeds te zien. De vele magische spreuken die uitgesproken worden hebben het vroegere vruchtbare land verandert in een dorre woestijn, gevuld met vreemde en gevaarlijke wezens.

De Woestijn van Andara zoals het vanaf toen genoemd werd bleef echter een sterke aantrekking hebben op avonturiers aangezien de woestijn gevuld was met vele tombes en restanten van beschavingen, en voor degene die dapper genoeg waren om de woestijn in te trekken waren er vele schatten te vinden. Al snel echter bleek dat in het centrum de Andaraanse woestijn het zand zelf geinfuseerd was met machtige Magie. Als men van dit zand glas maakte kreeg men een Glas dat zo hard was al staal, en al snel bloeide in het midden van de Woestijn een kleine handelsplaats op waar meerdere Dwergen en Gnomes hun ambachten uitvoerden. Vele stierven in het begin door de gevaren van de woestijn, maar in de eeuwen die volgden, en met de constante hulp van nieuwe welvaartzoekers omstond daar de stad die dankzij zijn unieke bouwkunst (alle gebouwen zijn vrijwel compleet uit glas gegoten) de Glazen Stad genoemd, of door de inwoners simpel gezegd Glas.

De wezens uit de woestijn echter zijn nog steeds gevaarlijk, en de Stad is in zijn geschiedenis al meerdere malen helemaal uitgeroeid. Welk wezen dit doet is onbekend, maar de reizigers die naar Glas trekken vinden elke keer het zelfde… een stad gevuld met de restanten van zijn inwoners. Doordat de gebouwen echter uit het magische glas bestaan en de constante stroom van reizigers door de eeuwen blijft de Stad echter door de eeuwen heen altijd bewoond. Nu echter zijn jullie aangekomen in de Glazen Stad met de hulp van de Zandvaarders, op zoek naar Avontuur en Schatten. Er is altijd werk voor iemand die een zwaard kan vasthouden of een spreuk kan loslaten en elk van jullie bevind zich aan het begin van zijn avontuur in de vertrekken van het Stads Gilde.

Main Page

Stad van Glas Bierenbeer